dinsdag 30 juni 2009

Eindelijk weer Graham's Vintage Port


2003 was de laatste Graham's Vintage Port. En gelukkig voldeed de oogst van 2007 aan alle strenge eisen en komt er in september/oktober een Graham's Vintage 2007. De Graham's kreeg van The Wine Spectator 97-99 punten en de titel Port van het jaar!.

Bij Wijnbox.nl kunt u de Graham's Vintage 2007 al vast bestellen, zodat u zeker bent van een kist. Ze worden geleverd in de originele kist met 6 flessen van 750 ML. Levering vindt plaats in september/oktober.

W&J Graham's is een Port producent van zeer hoge kwaliteit. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s wijnen komen voornamelijk uit hun eigen Quinta dos Malvedos bij Tua en Quinta das Lages in de Rio Torto. Twee andere, privé bezittingen van de Symington familie, Quinta da Vila Velha en Quinta de Vale de Malhadas, voorzien Graham’s met de beste kwaliteitsdruiven. Alle vier de Quintas horen bij de beste van de Douro vallei.


Druivenras: Blend van traditionele Portugese variëteiten uit de Douro-vallei, zoals Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinto Cão.

Proefnotities

Mooie intens paarse kleur. In de neus de typische Graham’s aroma’s zoals zwarte pruimen en Gum Cistus struiken. Rijk smaakpallet. De afdronk is lang en zuiver met aroma’s van verse zwarte bessen en pruimen.
Proefadvies

Serveer deze Port bij blauwschimmelkaas, rijke Hollandse kaassoorten en pure chocolade. Het is aanbevolen de fles enkele uren rechtop te zetten alvorens te ontkurken en vervolgens te decanteren. Traditioneel.

De vintage kan jong gedronken worden, maar u kunt deze ook zeer lang bewaren zodat deze verder rijpt op de fles.

dinsdag 23 juni 2009

Vernieuwde website Wijnetiket.com

De website wijnetiket.com is geheel vernieuwd. Veel informatie en voorbeelden over wijn met een eigen wijnetiket.

Bijvoorbeeld een heerlijke Vin de Pays rose van het wijnhuis Robert Vic. Of een heerlijke
mousserende wijn van Gales uit Luxemburg.

Uw eigen etiket wordt op maat gemaakt, dus geen standaardetiketten maar maatwerk bijvoorbeeld in de huisstijl van uw bedrijf. De wijnen kunnen snel geleverd worden en er is veel keuze zowel in kleine flesjes als het gewone formaat.

U bent van harte welkom om de pagina te bekijken.

wijnetiket.com

maandag 22 juni 2009

Sherry van Gonzales Byass bij Wijnbox.nl


Wijnbox.nl had nog geen sherry in het assortiment. Maar daar is nu verandering in gekomen met de prachtige sherry's van Gonzales Byass.

Anno 2008 is Gonzalez Byass een uniek familiebedrijf, geleid door de vijfde generatie, in de persoon van Pedro Rebuelta Gonzalez. De bodega gebruikt uitsluitend druiven van de 860 hectare eigen wijngaarden. Vlaggenschip is de befaamde Tio Pepe, een beendroge fino sherry, genoemd naar Manuel Ma Gonzalez, oom van de oprichter, ofwel zijn ‘tio Pepe’ (Oom Piet). Deze was in 1844 een van de eerste makers van deze droge, licht versterkte wijn, hét perfecte aperitief. Maar er is nog veel meer, zoals de unieke VORS serie, minimaal dertig jaar in de soleras gerijpt.

De zeer droge Tio Pepe is zeer geschikt om te combineren met oesters of vis. De zoete Pedro Ximenez is heerlijk bij zoete desserts.

dinsdag 16 juni 2009

De populairste drankjes van Nederland

Bron: Telegraaf.

Bier, witte wijn en rosé nog steeds favoriet
AMSTERDAM - Bier, witte wijn en rosé zijn nog steeds de populairste drankjes in Nederland. Mixdrankjes als Bacardi Breezer en Smirnoff Ice boeten juist flink aan populariteit in.

Dit blijkt uit onderzoek van MeMo² in opdracht van AT5. Aan 1425 mensen werd gevraagd wat hun favoriete drankjes zijn. Bier, witte wijn en rosé zitten in de top drie, net als in voorgaande jaren. Mixdrankjes als Bacardi Breezer, Smirnoff Ice, Ice Ice Baileys en Canadian Red lijken hun beste tijd gehad te hebben.

Op het terras nemen vrouwen dezer dagen het liefst een Jillz, het alternatief van Heineken voor bier en wijn. Mannen gaan nog steeds aan de Prosecco in de zon. Dat geldt overigens ook voor Amsterdam waar zowel mannen en vrouwen Prosecco prefereren. Anders dan in de rest van Nederland zijn in de hoofdstad cocktails zoals Mojito en Capririnha ongekend populair.

Minder wijn uit Bordeaux door hagel

Bron: NRC Handelsblad

De hagelbuien in Mei hebben flinke gevolgen voor de wijnboeren in de Franse regio Bordeaux.

Duizenden hectaren wijngaarden zijn beschadigd door de hagelstenen. Daardoor zal de oogst in 2009 en 2010 aanzienlijk minder flessen wijn uit de streek opleveren.

Sommige delen van het gebied hebben meerdere hagelbuien te verduren gehad. Daardoor loopt volgens een woordvoerder van de wijnhandelaren de productie terug met 30 tot soms wel 100 procent.

Het is niet voor het eerst dat de regio Bordeaux te kampen heeft met hagel. Dat gebeurde ook al in 2003, maar toen raakten de wijnranken minder beschadigd, aldus de woordvoerder.

zondag 14 juni 2009

Beoordeling Nederlandse wijn

Van Jan Willem de Jong de volgende beoordeling over de apostelhoeve.

Door Wijnbox.nl heb ik me laten overhalen tot het drinken van een Nederlandse witte wijn. Ik had mijn twijfels en moest meteen aan Nederlandse speelfilms denken, weinig boeiend en geen uitdaging om er tijd aan te besteden. Niets was echter minder waar. Ik was blij verrast met de kennismaking met Cuvée XII Apostelhoeve 2008. Een frisse, makkelijk drinkende witte wijn met lichte zuren. Ik moest meteen denken aan wijnen uit de Elzas, de wijn leek op Riesling en Gewurztraminer, maar was het ook weer niet. Met een geheel eigen karakter bleef de wijn mij boeien tot de laatste druppel. De smaak komt geheel tot z’n recht wanneer dit edele vocht lekker koud wordt gedronken.



Jan Willem de Jong
NBPW

donderdag 4 juni 2009

Beoordeling Diemersfontein Pinotage


Wijnbox.nl staat voor genieten. Hierbij een review van een klant die dat goed begrepen heeft. Bedankt voor de beoordeling Jan Willem de Jong!

Er zijn van die ultieme momenten, waarop alle omstandigheden kloppen. Het weer is mooi, het gezelschap uitbundig en dan komt er wijn op tafel….. De wijn die mij door Wijnbox is aanbevolen, de Diemersfontein Pinotage 2007…..geweldig het feestje is compleet!



Tongstrelend zacht met duidelijke accenten van koffie, chocolade en bessen, met een bijzondere afdronk. Eigenlijk moet je deze wijn drinken zonder erbij iets te eten en je volledig concentreren op de smaak. En als je er dan toch iets bij wilt eten, neem dan licht gerookte tamme eendenborstfilet.



Het was een relatief warme zomeravond dat de fles open ging, de rest van het gezelschap wilde Rosé, zoals dat ‘hoort’ bij mooi weer. Laat mij maar lekker mijn gang gaan met deze Diemersfontein. Misschien ietsje warmer dan gebruikelijk, maar de smaak en ook de geur kwamen bijzonder tot hun recht. Tip: drink deze wijn uit een groot glas, waar ook de neus in past, op deze wijze kun je ten volle kennis maken met de rijke geuren die uit het glas opstijgen.





Jan Willem de Jong
NBPW