maandag 27 juli 2009

Vrouwen krijgen meer zin in sex door rode wijn

Dat het beperkt drinken van rode wijn gezond is, wisten we al, maar dat vrouwen meer zin krijgen in sex is toch wel bijzonder nieuws. U heeft misschien altijd gedacht dat het aan uw eigen charmes lag, maar het blijkt aan de wijn te liggen.

Uit onderzoek van de Universiteit van Florence blijkt (bericht van The Telegraph)

Vrouwen die er een gewoonte van maken iedere dag twee glaasjes rode wijn te drinken, zouden meer zin in seks hebben dan geheelonthouders.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Florence, waarover The Telegraph maandag bericht.

De reden voor deze hogere seksdrang vinden de onderzoekers in de ingrediënten die rode wijn bevat en die de bloedstroom naar ‘belangrijke gebieden‘ zouden bevorderen. Hierdoor zou de vrouw meer zin in seks krijgen.


Vragen

Om de effecten te berekenen bedienden de onderzoekers zich van de zogenaamde Female Sexual Function Index die uit 19 vragen bestaat, waarbij scores gehaald kunnen worden tussen de 2 (laag libido) en 36 punten (hoog libido).

De dagelijkse rode wijndrinkers scoorden gemiddeld 27,3, tegen 25,9 punten die minder frequente drinkers haalden. Vrouwen die helemaal niet drinken scoorden met 24,4 punten het laagst.

Dit neveneffect zou overigens alleen optreden bij rode wijn; andere alcoholische dranken hebben geen hoger libido tot gevolg.

Dronkenschap

Aan het onderzoek deden 800 vrouwen mee, tussen de 18 en 50 jaar. Vrouwen die meer dan twee glazen wijn per dag dronken werden uitgesloten van deelname; de onderzoekers waren bang dat eventuele dronkenschap de onderzoeksresultaten zouden vertroebelen.

bron: nu.nl

dinsdag 21 juli 2009

Review: Tillion II Carmenere uit 2006


Door Jan Willem de Jong

De meest aansprekende rode wijnen vind ik de Malbec en Carmenere. Wijnen met karakter en een duidelijke, maar geen uitgesproken smaak die op weerstand zou kunnen stuiten. Lekker vol en meestentijds een tractatie. Het drinken van deze wijnen is een belevenis, waar je ook de tijd voor moet nemen. Lekker bij wild, maar ook bij kazen en pasta’s zoals Wijnbox dit op haar website meldt. Voorstander ben ik ook van wijnen die uitsluitend van 1 druif worden gemaakt, waardoor de smaak voor de drinker herkenbaar blijft. Het gebeurt nogal eens dat wijnproducenten de keuze maken om druiven/wijnen te mengen om een in hun ogen meest ideale smaak te bereiken. Wijnen zijn dan bijvoorbeeld opgebouwd uit 70% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot, of 80% Carmenere en 20% Cabernet Sauvignon. Maar voor de minder ervaren wijndrinkers onder ons wordt het dan lastig om de wijnen te typeren! Reden voor mij om weer eens een fraaie wijn van Wijnbox.nl te toetsen op deze criteria. Een wijn die tijdelijk in het assortiment zit en voor een mooie prijs wordt aangeboden is de Tillion II Carmenere uit 2006 geproduceerd in de inmiddels befaamde Cachapoal Valley in Chili. Verschrikkelijk, wat is deze wijn lekker. Goed op temperatuur komt de smaak geheel tot z’n recht en dit is bij de huidige zomerse temperaturen geen probleem. De wijn is makkelijk te drinken, roodfruit/bessen zijn duidelijk te herkennen en de afdronk is vol en lang. Deze wijn koop je voor nog geen € 10,-- en dit is zeker niet teveel voor deze bijzondere kwaliteit...

dinsdag 14 juli 2009

Door Jan Willem de Jong

Miguel Torres maakt mooie wijnen. Eerder proefde ik al eens de Sante Digna Carmenère Reserve 2006 en deze maakte volledig de verwachtingen waar, met een pure, volle smaak. De voorraad rosé moest onlangs aangevuld worden en zag dat Torres ook rosé maakt. De keuze ligt dan voor de hand. Rosé wordt nogal eens gezien als slobberwijn en dat is deze Sante Digna zeker niet. Het is een wijn die aandacht verdient, en een lange afdronk heeft met mooie zuren. Ik zou willen adviseren eerst de wijn te proeven voordat de keuze voor een hapje wordt gemaakt, dat verdient deze prachtige wijn!

woensdag 8 juli 2009

Review Sherry: Gonzalez Byass Noé, Pedro Ximenez muy viejo

Door Jan Willem de Jong


Sherry is in mijn ogen een vergeten drank, port lijkt wat populairder te zijn, maar als aperitief en desserwijnen kom je deze weinig tegen. Kort geleden werd mijn aandacht gevestigd op oude sherry's gemaakt van de Pedro Ximenez druif. Als lekkerbek moest ik natuurlijk verschillende kwaliteiten uitprobreren en begon met een flesje van grootgrutter AH. Als je niet anders kent, denk je 'smakelijk', maar een 2e glas begint al gauw op hoestdrank te lijken. Ook Wijnbox.nl heeft tegenwoordig Pedro in z'n assortiment en ook meerdere kwaliteiten. Laat ik maar met de beste beginnen, misschien niet de goede volgorde, maar toch...Een klein flesje uit een mooie koker, het oog wil tenslotte ook wat. Verdikkie wat is dat lekker, uiteraard zoet door de druif, maar ook een zuurtje in de afdronk, waardoor je dit drankje optimaal kunt beleven. En sherry is ook duidelijk herkenbaar. Wil je eens wat anders dan is dit een aanrader als aperitief of dessert drank, en als aanrader....een klein glaasje voor het slapengaan....

dinsdag 7 juli 2009

Rode wijn: Nobilo Merlot Regional Collection East Coast 2006


Een review van een trouwe klant.


Fantastisch deze mooie rode wijn uit Nieuw Zeeland. De druiven zijn onder ideale omstandigheden gegroeid en dit is terug te vinden in de smaak van de wijn. De prijs is ten opzichte van de kwaliteit relatief laag. Fluweelzacht, met tonen van bessen, fruit en ook eiken. Op een warme zomeravond gedronken, maar dit bleek een bijzondere ervaring, dit terwijl de temperatuur van de wijn boven de 20 graden lag! Het leek alsof dit de smaak alleen maar ten goede kwam. Het idee om later op de avond nog op een terras plaats te nemen hebben we maar laten varen en rustig in de achtertuin de fles leeg gemaakt. Een toppertje van Nobilo...

Jan Willem de Jong
wildplaza