Follow by Email

donderdag 22 juli 2010

Champagne uit de crisis!

Overgenomen van Nu.nl

Mensen weten de duurdere bubbels weer te vinden, stellen Remy Cointreau en Vranken-Pommery Monopole, de makers van Piper-Heidsieck en Pommery champagne donderdag.

Remy Cointreau meldde een verkoopstijging van de bubbels van 23 procent tot 16,7 miljoen euro over het eerste kwartaal van zijn boekjaar dat eindigde op 30 juni. Bij Vranken-Pommery bedroeg de stijging 52 procent tot 66 miljoen euro.


''Door de crisis zochten mensen tijdelijk hun heil in de goedkopere merken'', zei Vranken-Pommery- topman Paul-Francois Vranken. Vranken is positief voor de rest van het jaar. Volgens hem is ''de champagnecrisis in het eerste halfjaar ten einde gekomen''.

Moët & Chandon

Ook Laurent-Perrier meldde eerder deze week een flinke omzetplus. Op 27 juli is het de beurt aan champagnegigant LVMH met hun topmerk Moët & Chandon, onder welk label onder andere de meest gerenommeerde Dom Perignon op de markt wordt gebracht.

Remy Cointreau haalt ongeveer een tiende van zijn omzet uit champagne, de bulk komt uit de verkoop van cognac. De omzet voor de hele groep kwam over het tweede kwartaal 24 procent hoger uit op 171 miljoen euro.

De verkoop van cognac ging met 43 procent omhoog naar 91 miljoen euro, vooral door een grotere vraag vanuit China maar ook door meer taxfree-verkopen.
© ANP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten