Follow by Email

dinsdag 21 april 2009

De wijnen 2008 van Apostelhoeve zijn weer leverbaar


Aan het eind van het jaar worden de wijnen van Apostelhoeve uit Maastricht altijd redelijk zeldzaam. Maar gelukkig is het jaar 2008 nu leverbaar. De wijnen zijn weer heerlijk, fris en elegant.
De Riesling, Auxerrois en Muller Thurgau zijn nu direct te bestellen. Binnenkort komt hierbij de Pinot Gris en de Apostelhoeve Cuvee XII.
De Cuvee XII is echt verrassend. Proeft verleidelijk en tropisch. Als je deze blind proeft zal je niet snel raden dat dit een Nederlandse wijn is.
Hieronder de beschrijvingen van de Apostelhoeve wijnen.

Müller-Thurgau 2008
Fris en fruitige geur met citrusfruit, voorjaarsbloemetjes en een snufje kruiden. Tintelende binnenkomst in de mond met verleidelijke zuren en tegelijk flirtend met mild.
Droge afdronk. Ideale wijn voor elk moment van de dag. Maar in het bijzonder bij schaal, schelpdieren, salades of als apéritief.

Auxerrois 2008
Mooie frisse geur met citrusvruchten appel en peer. De smaak is sappig en verleidelijk met een licht mineralige toon. Mooie lengte in afdronk de wijn voor bij Asperges of stevigere soorten vis

Riesling 2008

Mooie fonkelende licht gele kleur met een groene schijn. De mineraliteit komt nu al in deze wijn naar voren, daarnaast tonen van grapefruit, lemon, appel en licht abrikoos. Deze Riesling is sappig en droog tegelijkertijd zonder een moment schraal te zijn. Een wijn die alleen maar beter kan worden ras en klasse heeft. Dit is echt onze bewaar wijn 10/15 jaar géén probleem. Krijgt vanaf 4/5 jaar nog mooiere mineraliteit in de vorm van goede petrol. Persoonlijk mijn favoriet van 2008!

Pinot-Gris 2008
Gele kleur, krachtige volle smaak met elementen van passievrucht, citrus en iets van notigheid. Wijn met een lange afdronk. Begeleider van gevogelte, pasta’s en kazen

Cuvée XII Apostelhoeve 2008
Smaak/Karakteristiek : Fonkelende lichtgele kleur.
In de geur wat zacht tropisch fruit zoals abrikozen, vijgen en een vleugje peer.
Verder mineralen, amandelen, noten en lichte pétion.
De smaak geeft in aanzet fruitige zuren, heeft een bijna lichtkruidig smaak en
een zachte afronding (finale).
De afdronk is fris en harmonieus. Mooi bij zeevruchten, pasta’s en de Aziatische keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten