Follow by Email

dinsdag 30 juni 2009

Eindelijk weer Graham's Vintage Port


2003 was de laatste Graham's Vintage Port. En gelukkig voldeed de oogst van 2007 aan alle strenge eisen en komt er in september/oktober een Graham's Vintage 2007. De Graham's kreeg van The Wine Spectator 97-99 punten en de titel Port van het jaar!.

Bij Wijnbox.nl kunt u de Graham's Vintage 2007 al vast bestellen, zodat u zeker bent van een kist. Ze worden geleverd in de originele kist met 6 flessen van 750 ML. Levering vindt plaats in september/oktober.

W&J Graham's is een Port producent van zeer hoge kwaliteit. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s wijnen komen voornamelijk uit hun eigen Quinta dos Malvedos bij Tua en Quinta das Lages in de Rio Torto. Twee andere, privé bezittingen van de Symington familie, Quinta da Vila Velha en Quinta de Vale de Malhadas, voorzien Graham’s met de beste kwaliteitsdruiven. Alle vier de Quintas horen bij de beste van de Douro vallei.


Druivenras: Blend van traditionele Portugese variëteiten uit de Douro-vallei, zoals Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinto Cão.

Proefnotities

Mooie intens paarse kleur. In de neus de typische Graham’s aroma’s zoals zwarte pruimen en Gum Cistus struiken. Rijk smaakpallet. De afdronk is lang en zuiver met aroma’s van verse zwarte bessen en pruimen.
Proefadvies

Serveer deze Port bij blauwschimmelkaas, rijke Hollandse kaassoorten en pure chocolade. Het is aanbevolen de fles enkele uren rechtop te zetten alvorens te ontkurken en vervolgens te decanteren. Traditioneel.

De vintage kan jong gedronken worden, maar u kunt deze ook zeer lang bewaren zodat deze verder rijpt op de fles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten