donderdag 4 juni 2009

Beoordeling Diemersfontein Pinotage


Wijnbox.nl staat voor genieten. Hierbij een review van een klant die dat goed begrepen heeft. Bedankt voor de beoordeling Jan Willem de Jong!

Er zijn van die ultieme momenten, waarop alle omstandigheden kloppen. Het weer is mooi, het gezelschap uitbundig en dan komt er wijn op tafel….. De wijn die mij door Wijnbox is aanbevolen, de Diemersfontein Pinotage 2007…..geweldig het feestje is compleet!



Tongstrelend zacht met duidelijke accenten van koffie, chocolade en bessen, met een bijzondere afdronk. Eigenlijk moet je deze wijn drinken zonder erbij iets te eten en je volledig concentreren op de smaak. En als je er dan toch iets bij wilt eten, neem dan licht gerookte tamme eendenborstfilet.



Het was een relatief warme zomeravond dat de fles open ging, de rest van het gezelschap wilde Rosé, zoals dat ‘hoort’ bij mooi weer. Laat mij maar lekker mijn gang gaan met deze Diemersfontein. Misschien ietsje warmer dan gebruikelijk, maar de smaak en ook de geur kwamen bijzonder tot hun recht. Tip: drink deze wijn uit een groot glas, waar ook de neus in past, op deze wijze kun je ten volle kennis maken met de rijke geuren die uit het glas opstijgen.





Jan Willem de Jong
NBPW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten