dinsdag 21 juli 2009

Review: Tillion II Carmenere uit 2006


Door Jan Willem de Jong

De meest aansprekende rode wijnen vind ik de Malbec en Carmenere. Wijnen met karakter en een duidelijke, maar geen uitgesproken smaak die op weerstand zou kunnen stuiten. Lekker vol en meestentijds een tractatie. Het drinken van deze wijnen is een belevenis, waar je ook de tijd voor moet nemen. Lekker bij wild, maar ook bij kazen en pasta’s zoals Wijnbox dit op haar website meldt. Voorstander ben ik ook van wijnen die uitsluitend van 1 druif worden gemaakt, waardoor de smaak voor de drinker herkenbaar blijft. Het gebeurt nogal eens dat wijnproducenten de keuze maken om druiven/wijnen te mengen om een in hun ogen meest ideale smaak te bereiken. Wijnen zijn dan bijvoorbeeld opgebouwd uit 70% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot, of 80% Carmenere en 20% Cabernet Sauvignon. Maar voor de minder ervaren wijndrinkers onder ons wordt het dan lastig om de wijnen te typeren! Reden voor mij om weer eens een fraaie wijn van Wijnbox.nl te toetsen op deze criteria. Een wijn die tijdelijk in het assortiment zit en voor een mooie prijs wordt aangeboden is de Tillion II Carmenere uit 2006 geproduceerd in de inmiddels befaamde Cachapoal Valley in Chili. Verschrikkelijk, wat is deze wijn lekker. Goed op temperatuur komt de smaak geheel tot z’n recht en dit is bij de huidige zomerse temperaturen geen probleem. De wijn is makkelijk te drinken, roodfruit/bessen zijn duidelijk te herkennen en de afdronk is vol en lang. Deze wijn koop je voor nog geen € 10,-- en dit is zeker niet teveel voor deze bijzondere kwaliteit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten