Follow by Email

maandag 27 juli 2009

Vrouwen krijgen meer zin in sex door rode wijn

Dat het beperkt drinken van rode wijn gezond is, wisten we al, maar dat vrouwen meer zin krijgen in sex is toch wel bijzonder nieuws. U heeft misschien altijd gedacht dat het aan uw eigen charmes lag, maar het blijkt aan de wijn te liggen.

Uit onderzoek van de Universiteit van Florence blijkt (bericht van The Telegraph)

Vrouwen die er een gewoonte van maken iedere dag twee glaasjes rode wijn te drinken, zouden meer zin in seks hebben dan geheelonthouders.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Florence, waarover The Telegraph maandag bericht.

De reden voor deze hogere seksdrang vinden de onderzoekers in de ingrediĆ«nten die rode wijn bevat en die de bloedstroom naar ‘belangrijke gebieden‘ zouden bevorderen. Hierdoor zou de vrouw meer zin in seks krijgen.


Vragen

Om de effecten te berekenen bedienden de onderzoekers zich van de zogenaamde Female Sexual Function Index die uit 19 vragen bestaat, waarbij scores gehaald kunnen worden tussen de 2 (laag libido) en 36 punten (hoog libido).

De dagelijkse rode wijndrinkers scoorden gemiddeld 27,3, tegen 25,9 punten die minder frequente drinkers haalden. Vrouwen die helemaal niet drinken scoorden met 24,4 punten het laagst.

Dit neveneffect zou overigens alleen optreden bij rode wijn; andere alcoholische dranken hebben geen hoger libido tot gevolg.

Dronkenschap

Aan het onderzoek deden 800 vrouwen mee, tussen de 18 en 50 jaar. Vrouwen die meer dan twee glazen wijn per dag dronken werden uitgesloten van deelname; de onderzoekers waren bang dat eventuele dronkenschap de onderzoeksresultaten zouden vertroebelen.

bron: nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten