Follow by Email

dinsdag 11 augustus 2009

Leve de zomer!

Voor het online magazine playballjournal mag ik een column schrijven in de sectie "Dine & Wine". Hierbij column nummer 1

Leve de zomer!

Op het moment dat ik deze column schrijf, vallen buiten de mussen van het dak en doet binnen de airco zijn best op de temperatuur in de wijnopslag goed te houden. Reden voor mij om eens een stukje te schrijven over wat er allemaal valt te genieten in het glas bij (heel) zomers weer. Dan doel ik niet op water, wat natuurlijk belangrijk is om genoeg te drinken, maar op een lekker drankje als u in de tuin zit.

Er komt steeds meer keuze de laatste jaren. Bierproducenten richten zich daarbij massaal op vrouwen, omdat dit nog de enige groep is waar nog stijgende verkopen in zijn te halen. Dit doet Heineken bijvoorbeeld met Jilz, een trendy fris zomers drankje met 5 % alcohol.

De laatste jaren is bij velen de Rosé favoriet in de zomer. Ze zijn er in steeds meer soorten een veel verschillende kwaliteiten. Ook topwijnhuizen produceren steeds vaker rosé. Maar de meeste Nederlanders kiezen er toch voor om een rosétje mee te pakken als ze in de supermarkt zijn. Uit onderzoek blijkt dat er dan gekozen wordt voor een wijn die in een vak ligt of staat, dat al bijna leeg is. De gedachte hierbij zal zijn: ‘Als andere het meenemen, zal het wel lekker zijn’. Door de winkelier is hier natuurlijk handig op in te spelen.

Bubbels

Zelf geef ik toch de voorkeur aan bubbels in de zomer en bij voorkeur Rosé Prosecco zoals de La Tordera cuvee Gabri. Door de druiven heel licht te kneuzen heeft het afgevloeide sap een prachtige lichtroze kleur met een oranje schakering. De uiteindelijke wijn is aromatisch met rijpe kleine vruchtjes als framboos, kersen en aardbei. maar ook iets van vanille en zoet citrusfruit. Heerlijk verfrissend!

Pink Port
Ook een erg lekkere zomerdrank is de Pink Port. Vorige zomer werd deze drank geïntroduceerd door Croft een dochteronderneming van het bekende Porthuis Taylor’s. Deze rosé Port drink je koud en in de geur en smaak vind je bessen, kersen en frambozen terug. Drinkt heerlijk weg, let wel op, want het blijft een port en dus 20% alcohol. Inmiddels is er ook een Pink Port van Kopke op de markt.

Ja, u leest het goed, ik kom deze warme dagen wel door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten