Follow by Email

vrijdag 9 april 2010

De wijn zit al in de druif!


Beste wijnliefhebber,

Een paar weken geleden had ik een ontmoeting met Etienne Hugel van het beroemde wijnhuis Hugel & Fils uit de Elzas.
Etienne Hugel is ongeveer de Johan Cruijff van de wijn. Want zijn motto “De wijn zit al in de druif” vind ik prachtige wijsheid. Daarnaast gaat hij ook volledig zijn eigen weg. Veel wijnen van Hugel zouden de naam Grand Cru op de fles mogen dragen. Maar nee, de kwaliteitseisen voor Grand Cru vind hij niet streng genoeg en te commercieel.
Daarom hanteert hij liever eigen benamingen. Maar deze eigen koers heeft het bedrijf veel succes gebracht. De wijnen staan op de kaart van bijna ieder sterrenrestaurant in Frankrijk en de wijn wordt inmiddels naar 100 landen geƫxporteerd.

Ik ontmoette hem in restaurant Romanoff in Noordwijk. Een mooie plek aan de boulevard. Het zonnetje scheen, dus alle omstandigheden waren perfect om de mooie wijnen van Hugel te proeven.

Etienne Hugel blijkt een erg toegankelijke man te zijn en hij vertelt vol passie over zijn wijnen, terwijl hij de ene na de andere wijn laat proeven.
Wat een prachtige wijnen. Hugel heeft een duidelijke frisse droge herkenbare stijl. Wijnen van topniveau. Elegante Riesling, volle Pinot Gris, en een zeer toegankelijke Gentil. De Gentil is een blend van verschillende druiven van Hugel en resulteert in een heerlijk fruitige kruidige wijn.

Mijn eigen favoriet was toch wel de Gewurztraminer Hugel Tradition. Wat een sensatie.

Om u ook te laten genieten van deze mooie wijnen, hebben wij 6 wijnen van Hugel & Fils opgenomen in ons assortiment namelijk:

• Hugel Gentil

• Hugel Gewurztraminer ‘Tradition’
• Hugel Pinot-Gris “Tradition’
• Hugel Pinot Noir
• Hugel Riesling ‘Tradition’
• Hugel Muscat ‘Tradition’

Proost!


Met vriendelijke groet,

Andreas Vergunst
Wijnbox.nl
0182-761233

Geen opmerkingen:

Een reactie posten