Follow by Email

donderdag 8 april 2010

Doe mij maar een wijntje uit Oostenrijk


Doe mij maar een wijntje uit Oostenrijk

De afgelopen jaren is de kwaliteit van wijn uit Oostenrijk flink toegenomen. Met heerlijke wijnen zoals de Gruner Veltliner, Blauer Zweigelt en Weissburgunder. Frisse wijnen die goed combineren bij vele gerechten en heerlijk om zo van te genieten.
Maar het grote publiek is nog erg onbekend met deze wijnen. Dit komt ook mede doordat ze bijna niet te krijgen zijn in de supermarkt. Het wordt tijd dat wij de Oostenrijkse wijnen eens gaan omarmen en beter nog.., dat we het gaan inschenken.

Er zijn altijd weer wijndrinkers, die hun wenkbrauwen optrekken als ze Oostenrijkse wijn horen. ‘Daar zat toch iets in, iets giftigs of zo,’? Beste wijndrinker, vergeet dit, dit was in 1985 bij enkele wijnboeren die iets hadden toegevoegd om de wijn iets zoeter te maken met een goedje dat niet gezond was. Dit is 25 jaar geleden. Tijd om naar het heden te kijken.

Oostenrijk is met name bekend om de Gruner Veltliner. En terecht dit is een prettige wijn met aroma's van citrus en wit fruit. De smaak is verfrissend met veel fruit en het pittige, kenmerkende 'pepertje'. Lekker sappig. Heerlijk om zo te drinken of bij lichte gerechten. Een echte aanrader, maar zo zijn er meer mooie wijnen. Ik ga denk ik dit weekend maar eens een kaasfondue maken met een lekker Weissburgunder erbij. Lekker een Oostenrijks diner.

Proost

Andreas Vergunst
Wijnbox.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten