Follow by Email

woensdag 12 augustus 2015

Domaine de la Romanée-Conti (DRC) niet meer de duurste wijn

Henri Jayer
Henri Jayer
Al jaren voeren wijnen uit de Bourgogne de lijst aan met duurste wijnen ter wereld. Meestal is dit Domaine de la Romanee-Conti, maar uit een uitgebreid onderzoek door Wine-Searcher onder 55000 wijnhandelaren hebben we een nieuwe lijstaanvoerder namelijk Henri Jayer met de Richebourg Grand Cru. Met een gemiddelde prijs van 13.650 euro over de gemiddelde beschikbare jaargangen.
Maar het succes van Henri Jayer, geboren is Vosne Romanee komt niet plotseling. Al jaren behoort de wijnen bij de absolute top.

In 1945 begon hij direct na de oorlog met zijn wijnbedrijf. Eerst nog samen met Madame Noirot-Camuzetl. Maar sinds 1951 maakt hij wijnen onder zijn eigen naam. Hij is  beroemd geworden om zijn vele innovaties in de Bourgogne. En heeft zijn bedrijf stap voor stap opgebouwd.

De derde plaats op de lijst is ook voor hem met de Cros Parantoux (Vosne-Romanée Premier Cru).
Samen met Romanee Conti is Henri Jayer de absolute top en op wijnveilingen over de hele wereld wordt flink geboden op hun wijnen. Zeker doordat er in Azie grote vraag is naar wijnen uit de Bourgogne.
Door de hoge kwaliteit, de beroemde naam, die garant staat voor kwaliteit,  de grote vraag en het kleine aantal flessen dat geproduceerd wordt, stijgen de prijzen naar deze enorme hoogten.

bronnen: Bordeaux traders, decanter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten